Vi opplevde et jordskjelv!

Travel

Kl 11. 35 i går opplevde vi et kraftig jordskjelv ca 25.km fra der vi var. Jeg og mamma skulle ta oss en pause fra varmen og gikk derfor opp til hotellrommet for å spise lunsj. I mens jeg satt på soverommet for å blogge til dere, og mamma sto på kjøkkenet, merket jeg at det startet å riste. Min første tanke var at det var en spregning på en byggeplass, slik som ofte skjer i Oslo, men det stoppet ikke å riste. Jeg reiste meg opp fra sengen og mistet balansen . . Det føltes ut som at jeg var på en båt og både veggene og gulvet bevegde seg. Jeg kom meg ut av soverommet, så blikket til mamma og det var da vi forsod at det var et jordskjelv vi nettopp hadde opplevd.

Jeg har opplevd et jordskjelv i Rhodos da jeg var liten, men som jeg husker lite av. Dette derimot, det her var skummelt! Jeg er jo verken redd for skrekkfilmer, edderkopper eller spøkelser - men naturkatatrofer? OHH MY! Det er ingenting jeg synes er mer skummelt enn ting vi ikke kan kontrollere. Heldigvis sitter jeg på litt informasjon og vet at det er vanlig med jordskjelv i Hellas, selv om det ikke er noe jeg er vant til. Så lenge skjelvene ikke kommer ofte og ikke varer lenge, kommer det heller ikke en tsunami, som virkelig er min største frykt av alle.

Redd som jeg uansett var holdt jeg godt øye med havet hele tiden, for om det skal komme en tsunami, vil man kunne se det på havet i litt tid før. Vannet vil trekke seg tilbake og det blir veldig grunt, helt til bølgen kommer. Jeg tenkte også på hva vi kunne gjøre om det skulle komme et kraftigere skjelv - noe det heldigvis ikke gjorde!!

Da vi etter en stund fikk snakket med de andre gjestene som bodde rundt oss, gikk vi ned igjen til stranden og der fikk vi mye informasjon om skjelvene. Makrigialos som stedet vi var på heter, hadde en rød prikk og det har faktisk skjedd et jordskjelv her på 1800-tallet som tok flere tusen liv.. Det er så skummelt, men veldig godt å vite om det også, så man er forsiktige!

Det var utrolig skummelt og jeg kan egentlig ikke beskrive helt hvordan det føltes der og da. Adrenalinet og pulsen økte veldig i hvert fall!

Har du opplevd et jordskjelv før?

Liker

Kommentarer