verdens sprøeste pepperkaker

Blog

.. Som dere så i forrige innlegg, har det vært baking på gang i heimen - av hjemmelagde herlige pepperkaker:-) Nå er det på tide å vise resultatet - det er første gang jeg baker alt fra "skrætsj", før har jeg bare kjøpt ferdig deig i butikken, men det er jo veldig morsomt og sosialt å lage alt fra bunnen av. Nå er det slutt på den lettvinte utveien, men det er faktisk veldig enkelt å lage selv også. Da kan man samtidig teste ut noen oppskrifter som er "utenfor boksen" og jeg måtte prøve chilli og appelsinvarianten. I tillegg lagde jeg en deig med "vanlig" oppskrift!

En annen positiv ting med å lage deigen selv er jo den herlige duften som fylles i huset, det lukter jul og herlig krydder - mmm. Så er du også klar til å komme i julestemming?

Så her gikk det til:

Mens det varme (sirup, sukker, margarin og egg) avkjøles, skal det tørre røres i, og melet havner litt overalt, haha!
.. så er det å helle oppi sirupsblandingen, deretter røre og så kna til en deig

Nå er deigen straks klar, og skal settes kaldt i kjøleskapet i minst 12 timer.
Da gyver jeg løs på chili-appelsin pepperkakedeigen - kjevler ut (husk mel på underlaget og på kjevla), og det går unna med former - og har du ikke runde former, kan du jo bruke skåler. Pepperkakene settes så på stekebrett med bakepapir på. Stekes i ovnen på 180grader og i ca 10 minutter!
Og så til konkurransen - Melange vil nemlig utfordre deg til å lage verdens sprøeste

PEPPERKAKE

For å delta så gå inn på Pepperkakegalleriet HER og og du kan delta både ved å laste opp bilde på galleriet, eller via instagram ved å hashtagge på instagram. og det er ikke småtterier man kan vinne - hele 3 hovedpremier hver på 20.00 kroner - !!! Dere får en feature i galleriet ved å poste pepperkakebattles, fails og selfies - fordi det viktigste er jo ikke resultatet, men moroa! Og verdens sprøeste pepperkake fortjener å synes, perfekt eller ei. #pepperkakebattle // #pepperkakefail // #pepperkakeselfie

Å bake skal være gøy og koselig, ikke stress og prestisje. Ingen kreperer av en #pepperkakefail, en god latter forlenger livet. Heia pepperkakebaking uten regler! Her har dere min #pepperkakefail NB! Hunden min spiste opp "B" en i ssbk, og så ble attpåtil kakene litt vel godt stekt.. Hehe! Trenger du litt sprø inspirasjon, eller oppskrift på klassisk pepperkakedeig? På Pepperkakegalleriet finnes både oppskrifter, inspo og maler til 3D pepperkaker.

Nå skal jeg kose meg med peppekaker de neste dagene og det hadde vært kjempegøy å se deres resultater!


// innlegget er i samarbeid med Melange, sponsor av sprø pepperkaker:-)

Liker

Kommentarer

financial management,
whoah this weblog is magnificent i like reading your articles. Keep up the great paintings! You already know, many individuals are searching round for this information, you can help them greatly.
redcrosslincoln.org
Megatel Homes Inc.,
One thing they did say about her though was that she loved olive oil, which is why she lived so long. Impressive when you sit down and think of it.
www.bizjournals.com/profiles/company/us/tx/