redigeringtips nr3: redigere bilder i photoshop

Blog

Nå er det mandag og tid for en ny uke, da er det også på tide med ett nytt redigeringstips! Denne gangen skal jeg vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine i photoshop, altså bildene som blir postet her på bloggen :-)

1. Det første du gjør er å åpne bildet du vil redigere i photoshop (no kidding) og så redigerer jeg lysstyrken i Brightness/Contrast

.. jeg liker at bildene mine er litt ''fadet'' i bakgrunnen, så da endrer jeg skyggene i exposure og velger offset

.. liker også å endre fargen bittebittelitt, ofte gulere og rødere. Da trykker jeg på Color Balance og justerer fargebalansen!

Til slutt: I mange tilfeller ønsker jeg å redigere bakgrunnen lysere enn meg selv, litt vanskelig å forklare med ord, men håper dere forstår via bildet! Etter at jeg har valgt hvor lys ''børsten'' skal være, drar jeg den rundt i bakgrunnen og trykker på de plassene jeg vil ha lysere.

Slik ble det før og etter redigeringen:
Så dette er altså slik jeg redigerer bildene mine, ikke noe redigering i huden eller ansiktet, kun farger og lysstyrken :-) Merket fort at det var veeldig utfordrende å forklare hvordan jeg redigerer step by step, men om noe var veldig utydelig, er det bare å spørre så skal jeg forklare mer utfyllende i kommentarfeltet.

Var dette et nyttig tips?


Liker