Oppskrift på grillet scampi m/tilbehør
God kveld fine lesere. I skirvende stund er jeg ute på "hemmelig oppdrag" hehe, så jeg har forhåndsinnstilt dette innlegget :-D Jeg fikk så mange hyggelige kommentarer om den forrige matretten min, så her kommer jeg med en til. Jeg liker oppskrifter som er enkle og som ikke krever så mye innkjøp av "rare" ingredienser. Jeg manglet her i utgangspunktet noen råvarer som hvitløk og sitron, men man får ta det man har, og så kan man improvisere og bruke litt ettersom hva man liker. Denne retten er en grillrett som er sunn og god, og med friske farger. Mat som er fargerik skal være ekstra sunn og inneholder mange vitaminer, så her er det bare å spise med god samvittighet. (Dette gjleder IKKE smågodt, selvom det er aldri så mange farger i det, haha) Svar på spørsmålsrunden del 1 og en konkurranse kommer i morgen, så følg med:-D
2,5 dl Olje (rapsolje o.l)
Sitron/lime eller sitronsaft
Krydderurter eller krydder og gjerne hvitløk
1/2 løk
1 tomat
1/4 agurk
1 Avokado
1 tomat
1/4 Mango
1 Paprika (gjerne 2 ulike farger)
2 store salatblader
2 forkokte maiskolber
Litt ruccolasalat
10-15 stk. forkokte scampi
Fetaost
2 Grillspyd
2. Lag marinade av oljen og krydderet. Bruk gjerne friske urter og hvitløk om du har og sitron (sitronsaft) Rør godt.
3. Når scampinen har tint blander du de i marinaden, pass på så alle blir tildekket - la stå og hvile i minst 15 min
4. Skjær opp paprika og løk og dandér sammen med scampien på grillspyd
6. Skjær opp resten av grønnsakene
7. Dandér på to tallerkner, legg så de ferdige grillspydene på og du er klar til å servere :-D
Tips: Du kan bruke marinaden som dressing på salaten senere
LIker du ikke scampi kan du bruke feks kylling (bør ikke bruke mariande som dressing dersom kyllingen var rå når den ble marinert)
Server gjerne med ris eller hvitløksbaguetter
#oppskrift #scampi #grillmat #inspirasjon #suntoggodt #grønnsaker #ssbk