Oppskrift: Orange Jelly shots

Jeg fikk så mange spørsmål om hvordan jeg lagde appelsin jellyshotsene og partydrinkene på innlegget mitt "Yesterday" så her kommer fremgangsmåten på jellyshotsene. Jeg tok ikke noen bilder underveis da jeg lagde de til festen, men nå har jeg laget en runde til, til ære for dere! Håper dere liker denne 'step by step' guiden. Tok også og lagde noen i flere farger, her kan man mixe så mye man vil med å blande ulike geleer og bruke konditorfarge! Kun fantasien setter grenser. Beregn et par timer fra du setter i gang til de er ferdige, pga geleen bruker litt tid på å stivne. Den mest kjedelige jobben er å ta ut appelsinkjøttet, resten er bare morro!

Dette trenger du:

  • 3 appelsiner
  • 2 gelepakker, feks sitron (lett å blande med konditorfarge), bringebær, blåbær
  • Vann
  • Kjele
  • Målebeger
  • Skåler
  • Kniv, skje og visp

Step 1:

Lag gele som anvist på pakken, sett den til avkjøling. Har du 2 forskjellige typer må du selvsagt lage i to kjeler!

Step 2:

Del appelsinene på midten. Det er 2 måter å gjøre dette på, deler du langs stilken blir det ikke så lett hull i bunnen, deler du på tvers av stilken er det lettere å få ut appelsinkjøttet, men det går lett hull i "bånn" så geleen renner ut. Legg i så fall litt plastfolie under!

Step 3:

Skrap ut appelsinkjøttet, bruk først en spiseskje og før forsiktig langs siden og i bunnen, resten fjernes forsiktig med kniv eller fingrene. Restene kan du enten spise, putte i en blender og lage juice eller kaste.

Step 4:

Sett appelsinhalvdelene på et brett, feks en avlang kakeform

Step 5:

Når geleen er kald (men før den stivner) kan du lage flere farger dersom du vil. Bruk hvite boller så du ser resultatet med en gang. Under har jeg vist med gul (sitrongele) at jeg blander med blå konditorfarge. Jeg tok i litt mye blått, så geleen ble mer blåturkis enn grønn. Men jeg synes fargen ble kul! Her er det bare å ta i bruk all fantasi, blander du blåbærgeleen med sitron blir den gråbrun, kan være kult til feks en halloweenfest. Gul og rød blir organsje, som jeg også har brukt. Det er ikke så lett å blande blåbærgeleen med andre farger, den blir fort veldig mørk. Derfor er det lurt å ha sitrongele hvis man ønsker å blande mange farger!

Step 6:

Hell forsiktig geleen i appelsinene og la de stå til de stivner - helst i kjøleskapet

Step 7:

Når geleen har stivnet (etter ca 2 timer) så skjærer du opp appelsinene i passende båter, slik du vil ha dem. Du må ha en skarp kniv og gjøre det forsikting, de kan fort gå i stykker.

Her er de klare til servering - har vist dere to ulike måter. Hva synes dere?

#oppskrift #jellyshots #frukt #dessert #gele #ssbk

Liker