Ocean Beach Club - Cran Canaria

Blog, Travel

Det har kommet en ny trend de siste årene - såkalt Swim out. Det innebærer at du har direkte tilgang til bassenget, ofte et privat som deles med andre hotellsuiter. Jeg har siklet på dette siden første gang jeg så det, og endelig ble det min tur! Herligheten åpnet seg på Ving.no sitt helt nyoppussede Ocean Beach Club på Cran Canaria. Mange har spurt meg om hvordan dette hotellet er, så da laget jeg likegodt en liten hotellanmeldelse - kan vel med en gang avsløre at den vil bli av den positive sorten. :-)

Beliggenhet:

Hotellet ligger på Playa del Cura som er et rolig sted plassert midt i mellom livlige Puerto Rico og den nydelige fiskelandsbyen Puerto de Mogán. Hotellet ligger rett ved stranden og har et lite kjøpesenter med SPAR butikk (den besøkte vi ofte) og et titalls restauranter, samt apotek og en frisør/skjønnhetssalong og taxi/bussholdeplass. Minibank ligger rett utenfor hotellet.

Fra flyplassen utenfor Las Palmas tar det ca 45 minutter med direktebuss (motorveien). Det er gåavstand til Amadores og Puerto Rico, men du må først gå noen steinete stier før du kommer til Amadores. Derfra er det nydelig strandpromenade og turvei til Puerto Rico. Det anbefales ikke å gå langs veien, den mangler nemlig noe vesentlig - fortau!

Sol & Bad:

Hotellet har to superlekre bassengområder, en for alle og en som er tilpasset små barn, og som ligger litt unna hovedbassenget. Det er plenty av hvite lekre solsenger, og plass til alle, så her trenger man ikke spurte ut grytidlig om morgenen for å sikre seg en plass i solen!

Er du så heldig å ha booket en suite med tilgang til eget basseng, kan du bare nyte det lekre blå vannet et par skritt ut fra din egen terrasse. Her er de også 2 solsenger og 2 saccosekker. Sistnevnte er faktisk veldig deilig å sole seg i, og ingen ting slår det å sitte i trappa ned til bassenget med noe godt å drikke. Vi bodde i suite nr 108, som lå perfekt til midt ved det ene private bassenget. Solen kom på terrassen rundt kl 12 (vinterstid) og varte helt til solnedgang. Det var virkelig vakkert å sitte på terrassen å nyte solnedgangen og fargen på bassenget som gikk fra lyseblå til mørkeblå og som innbød til et deilig kveldsbad. Bassengene er avlange og deles med 11 andre suiter. Så du kan svømme lange lengder om du ønsker å trene litt også. En slik suite med privat delt basseng koster litt mer, men jeg synes det var verdt hvert øre - anbefales!!

Nydelig solnedgang fra vår egen terrasse!

Å chille på terrassen med f.eks Netflix - herlig!

Strand:

Det er en liten strand like ved hotellet, med ganske mørk finkornet sand. Om vinteren er det like greit å ligge ved bassenget da vannet ikke akkurat er glovarmt. Det koster også 3 Euro pr solseng som jeg synes er litt dyrt i og med man kan ligge gratis - og mye finere - ved bassengområdet. Det som er litt tungvindt er at man må ut via resepsjonen for å komme til stranda, da hele området er inngjerdet. Men kanskje ikke så dumt med tanke på all sanden som ellers hadde kommet inn på bassengområdene. Det er gåavstand til nabostranden i Amadores som er kjempefin! Her er sanden lys, og det er en nydelig strandpromenade og lekesklier i vannet. Et paradis for barn i alle aldre, hehe.

Rommene:

Rommene, eller suitene som det jo kalles på slike hotell, er lyse og lekre. Alt er nyoppusset så her er det bare å nyte rene rom som har helt ny standard. Suitene har en liten kjøkkenavdeling, med det viktigste du trenger for å lage noen gode sommerlige måltider. Induksjonstopp (2 plater), micro, stort kjøleskap m/ fryser, benk og oppvaskkum - dog ikke oppvaskmaskin, men den jobben fikser renholdspersonalet, som jeg forøvrig synes gjorde en utmerket jobb. On fleek! Vi var 4 stykker og bodde i en 3-roms, der det er ett stort soverom med separat aircondition, et mindre rom med køyesenger, stue med hjørnesofa og bord, kjøkken og "barløsning" der du kan nyte måltidene mens du ser ut mot terrassen og bassenget. Badet er stort og lekkert, og det er myke deilige badekåper til alle!

Disse bildene er hentet fra ving.no men er akkurat det rommet vi bodde på!

Trening:

Hotellet har to egne trimrom som var fine, de kunne nok ha hatt noen flere vekter men holdt mer enn nok for meg. I tillegg er det et stort fitnessrom der man kan gå på SATS Elixiatimer (gratis for gjestene). Vil du ikke trene inne kan du jo ta en løpetur ute, for eksempel opp bakkene mot hotellet som ligger helt på toppen litt lengre inn i dalen. Da løper du forbi SPAR og videre frem og oppover (først svakt) i 1,5 km for deretter å løpe nedover samme vei tilbake. Totalt blir det ca 3 km runde som er en perfekt start - eller avslutning - på dagen. Bakken er bratte så oppover for du virkelig kjørt deg, og det er jo bare å gå om det blir for tøft. På toppet tok vi noen styrkeøvelser og hadde herlig utsikt, samt at vi visste vi hadde lagt den harde oppoverbakken bak oss.

Bulgarske utfall inntil fortauskanten gjør susen for lår & rumpe!

Fantastisk utsikt fra toppen!

Mat & drikke:

Hotellet tilbyr all inclusive, men vi valgte å utelate denne og heller bruke pengene på privat delt basseng, og enda ha litt til overs. Siden suitene er så lekre og godt utstyrt er det faktisk veldig koselig å lage litt mat på rommet, og spise på terrasen med den nydelige utsikten. Det blir ganske billig når man handler inn på SPAR og ikke minst alt man drikker av vann, brus og annet på dagtid som ville koste det tredoble i baren. Egg i alle varianter ble en gjenganger til frokost, haha. Vi spiste også på hotellet og på restauranter i nærheten. Vi testet middagsbuffeten en kveld på hotellet, og den koster 25 Euro inkludert drikke. Det var veldig bra utvalg og god mat, så her bli vi mer enn mette. Sliter med å begrense meg når jeg skal ta fra buffet, man har jo lyst på ALT! Lunsjen var også god, men utvalget på a la carte er ikke så veldig stort. Salatene inneholdt litt mye nachos, og smakte ikke så veldig mye, så anbefaler nok bufféten til lunsj. Du kan også bestille take away fra hotellet og ta med på rommet, vi gjorde det en dag vi fikk crave på pommes frites! Det var billig (2,20 euro pr stk) og ailoien er sterk og god - med masse hvitløk :-)

Frokosten er servert - på rommet - laget av oss selv. Ser herlig ut ikke sant?

Salaten på hotellet!

Burger'n i Puerto de Mongán - smakte skikkelig godt!

Underholdning for barn og voksne:

Det er behagelig musikk i loungen på dagtid, og på kveldstid skrur bartenderne opp lyden og type musikk så man kan kose seg i restauranten eller i baren. Det er ikke egne show for voksne på dette hotellet, men Lollo & Bernie kjører show for barna i miniland. Det er masse å finne på for barn både på dagtid og kveldstid og Lollo & Bernie tar seg tid til å hilse på alle barna (og voksne som vil hehe). Miniland ligger i området under bassengområdet like ved trenings rommene, og her kan man gjøre mye morsomt. Det er også bordtennis der. Guidene er flinke til å ta seg av barna så kan også de voksne nyte litt egentid om man vil!

Det er et titalls restauranter ved "kjøpesenteret" like ved hotellet, som vi så mange benyttet. Selv testet vi kun take away pizza som var billig & bra, men vil du ha deilige danske smørbrød er visst disse veldig gode også. Her er det også mulighet til å se på fotballkamper på TV for de som liker det!

Nabostedene

Den fineste stranden finner du på Amadores, rett ved Playa del Cura i retning mot Puerto Rico. Her er det også minigolf og noen restauranter og et kjøpesenter. Du kan gå inn til Puerto Rico via nydelige gangveier (mye oppover) og med fantastisk utsikt.

Vil du ha masse liv & røre må du dra innom Puerto Rico. I midten i dalen ligger et stort kjøpesenter med massevis av restauranter, men obs obs - liker du ikke innkastere til restauranter (gjør noen det?) bør du styre unna 2. etg... Vil ikke si jeg synes det er så veldig koselig å spise der og det er et utrolig masete senter. Da er det mye koseligere ved strandpromenaden. Det er også minigolf anlegg for de som vil spille litt. Vi var ikke innom noen utesteder ellers, men det skal det ikke være noe problem å finne!

Jeg vil absolutt anbefale en tur til nydelige Puerto de Mogán, en 15 minutters taxi tur fra Playa del Cura. Det er en fiskelandsby og Gran Canarias svar på Venezia. Det er nydelige hus og broer og masse masse blomster. Stranden er også fin, og det er flere butikker der og masse koselige restauranter langs havnen. Vi spiste middag på en av disse og nøt utsikten og deilige hamburgere for en ganske grei sum, tror det kostet rundt 12 Euro for en stor hamburger med tilbehør.

 

Rett og slett frodig og vakkert - hit må jeg tilbake!

Generelt la vi merke til at hotellene (i hertfall i Playa del Cura) var inngjerdet, og det gir en meget god sikkerhet for gjestene. Vi så også sikkerhetsvakter som gikk faste runder, og i disse tider er det godt å vite at man blir passet ekstra godt på, selv om Cran Canaria er et av de mer trygge steder å dra til.

Total vurdering:

Terningkast: 5 +

+ Rolig sted, passer best for barnefamiler eller par.

+ Gratis wifi på hele hotellområdet, og bra dekning!

+ Nydelige bassengområder og masse solstoler

+ Ligger på en av de mest solsikre stedene på øya

+ Sikkerhet, standard og renhold er meget god

+ Easy Travel m/Thomas Cook airlines. Sjekk inn bagasje på hotellet på hjemriesen og du ser ikke kofforten før du lander i Norge, og du får også boardnigkortene på hotellet = slipper kø i innsjekk på flyplassen.

- Betjeningen veldig hjelpsomme og hyggelige, men ikke så gode i engelsk... Bestilte Ice coffee, men fikk Irish coffe, haha!

Jeg har også vært på Ocean Beach Club på Kreta, og kommer til å lage tilsvarende guide til dette herlige stedet - definitivt min nye favoritt hotellkjede - følg med! Håper dere likte guiden og hvis dere har noen spørsmål, er det bare å spørre i kommentarfeltet! :-)

Liker

Kommentarer

Emilie
,
Åh, det så dritlekkert ut 😃 Hvor mye kostet det egentlig ekstra for eget basseng?
Benedikte
,
Høres veldig bra ut der! Hvordan var var varmen der nede nå?
Caroline Marie,
Åh, så herlig! Ble helt stormtatt av bildene du la ut fra Kreta, så måtte rett og slett bestille meg tur til OCB Makrigialos til sommeren. Gleder meg som en liten unge!
carolinemkvarsnes.blogg.no
Synne
,
Wow, der så det rett og slett rålekkert ut. En kjempefin guide synes jeg, og så er det så bra det ikke er fra noen som er sponset, thumbs up!!!
Mona
,
Hit fikk jeg lyst til å reise. Middagen på hotellet, den buffeten er vel 25 kr per pers, eller var det for alle?
Celin
,
Er du ikke vegetarianer lenger siden du spiser burger? Kjempefine bilder forresten 😊
Sofie Kvelland,
I vårt tilfelle, som var 4 voksne og leide en 3 roms, så kostet det ca 8.000 ekstra for en uke - men det er det verdt 😊
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Så gøy å høre, Caroline Marie 😊 Det er bare å glede seg, det er såå lekkert der!
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Så hyggelig å høre 😃
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Hehe, nei det er per person, så mye mat og drikke du orker.. 😊 Og det er 25 Euro - så det blir jo nesten 250 kr pr stk.
sofiekvelland.no