Nøkkelen til et langt forhold

Sofie's Tips, Thoughts & Opinions

Det er mange som har stilt spørsmål om forholdet mitt på bloggen, og med mange år i et forhold har jeg klart å plukke opp en del erfaring. De siste dagene har jeg tenkt mye på hva som er nøkkelen til et langt forhold og hva som holder et forhold sunt. Det er ikke et fasit svar på hvordan et forhold bør være, men til de som kanskje står litt fast i sitt eller av andre grunner lurer, her er mine beste tips! Ps: hvis dere ønsker flere innlegg, som dette - rop ut!

♥ Ikke heng dere opp i fortiden. Som ung opplever man å høre flere rykter og mange mennesker der ute er flink til å snakke om andre. Med det er det utrolig viktig å ikke legge vekt på fortiden , men se personen for den den er i dag og sammen med deg! Hvem som hadde flest kjærester før, hvem som gjorde hva i 2009, hvem som snakket med hvem - det skal ikke ha noe å si. Fortid er fortid, punktum.

♥ Aldri døm hverandre. Vet du hva det mest menneskelige med et menneske er? Å gjøre feil. Alle gjør feil, men viktigst av alt er å se om personen lærer. Selvfølgelig vil man ikke være med en som gjør masse feil hele tiden, men å dømme en for en feil er heller ikke riktig. I løpet av livet blir man dømt av utrolig mange, og det som kan såre mest er hvis kjæresten din gjør det!

♥ Respekter hverandre og prøv å forstå flere sider av saken. Det er utrolig lett å være uenig med partneren sin, men ofte kan det være smart å sette seg ned og prøve å forstå den andre. Et forhold er noe som krever mye tid og mye av seg selv, det må man huske! Respekt er utrolig viktig og det kommer i flere utgaver.

Ikke forvent noe av partneren din, som du ikke gir selv. Du kan ikke forvente at partneren din skal synes det er greit å at du har kompiser, hvis du ikke lar han ha veninner. I et forhold skal begge ha like mye rettigheter og ingenting skal være greit for deg og ikke den andre! Man skal få det man gir, enkelt og greit!

♥ Ærlighet ovenfor hverandre. Mange sliter med å være ærlige med partneren sin, ettersom mange overreagerer. Det er viktig at man føler seg trygg på partneren sin og at man tør å være ærlig. Jeg mener at når en velger å være ærlig om en feil, så er det viktig at partneren setter pris på ærligheten og ikke dømmer personen. Nå snakker jeg ikke om løgner som utroskap og lignende, men feil den personen skammer seg over. Det kan være at det har skjedd noe hjemme, kranglet med noen, sagt noe galt osv!

♥ Ikke gi opp så fort det går dårlig. Dette er UTROLIG viktig! Et forhold kommer ikke til å gå på skinner hele veien og det vil dukke opp problemer. Man kan enten trekke seg og gå sin vei, eller så kan man bli igjen, kjempe og håndtere problemene!

Liker

Kommentarer

Benedikte
,
Enig i dette!! Tror det er viktig at man også kan være seg selv, og ha noe eget og samtidig ha noe sammen. Bra innlegg ?
Sofie Kvelland,
Tusen takk, Benedikte 😊
sofiekvelland.no
Maria
,
Vil gjerne har flere innlegg ja! Godt å lese