Kjærlighetssorg

Thoughts & Opinions

I dag skal jeg ta opp et tema veldig mange dessverre har vært igjennom, nemlig kjærlighetssorg. Dæven. Her har jeg mye erfaring og jeg har mildt sagt vært igjennom en del kjærlighetssorger opp igjennom. Jeg er faktisk veldig spent på hvordan det kommer til å føles å skrive dette. Jeg har nemlig skrevet veldig lite om det før, og kjærlighetssorgen jeg har opplevd har jeg lagt langt bak meg. Det er noe jeg har opplevd, kommet meg igjennom og gått videre fra. Det kommer nok til å gjøre litt vondt å tenke på alt sammen, ikke minst å dele det, men jeg tror det er veldig viktig å snakke om det. For kjærlighetssorg er etter min mening; det verste som finnes.

🌹

Ja, hvor skal man egentlig starte? Kjærlighetssorg kan være så mangt. Det kommer i mange forskjellige former. For min del har kjærlighetssorgene jeg har vært igjennom, tatt all kontroll over livet mitt. Ingenting annet eksisterte enn smerten. Og selvfølgelig, kvalmen og usikkerheten som kom av den smerten. Jeg har mange ganger ikke følt meg elsket. Jeg har blitt bedratt ikke bare én, men flere ganger. Jeg har prøvd å gjøre alt riktig og like vell fått skylden for alt som gikk galt. Jeg har opplevd å bli totalt blind av kjærlighet, og kjenne at det fysisk gjør vondt i hjertet mitt. Kjærlighetssorgen har for min del vært så sterk at det har vært perioder i livet mitt der ingenting betydde noe, bortsett fra den smerten. Og det er så rart å tenke på nå, hvor mye jeg lot den sorgen ta over livet mitt og kontrollere meg. Jeg levde rett og slett i en boble. Jeg droppet å møte venninner, jeg ble aldri med på ting som skjedde og jeg møtte i hvert fall ikke opp på skolen. Det var ikke snakk om at jeg klarte å stå opp fra senga, dagen etter en natt med mareritt og tårer.

De gangene jeg har gått igjennom kjærlighetssorg, har jeg mistet meg selv helt. Og veien videre er ikke enkel. Tvert i mot. Man må først godta at det som har skjedd, har skjedd. Man kommer seg aldri videre om man fortsetter å holde fast i håpet om at det kommer til å ordne seg og at et mirakel plutselig skal skje, og her snakker jeg av egen erfaring. Jeg sa til meg selv flere ganger ting som; ''alt kommer til å bli perfekt om noen år'' & ''det er helt normalt at man krangler så mye, det er sånn ekte kjærlighet er''. Nå i dag ser jeg jo at jeg faktisk matet meg selv med løgner. Jeg klarte å forsvare til meg selv at det var helt normalt å krangle an hver dag.

Det er utrolig viktig at man åpner øynene sine og ser virkeligheten. Nå mener jeg ikke at hvis man er i et forhold, har en massiv krangel og man slår opp i sinne, så skal man bare godta det og gå videre med en gang. Selvfølgelig, elsker man hverandre og kjærligheten er ren og ekte, så skal man kjempe for det, mener jeg. Men innerst inne vet man når det er tilfellet, og når det ikke er.

Veien videre etter et brudd er ikke enkel, men det er fullt mulig å forelske seg igjen. Og DET må man si til seg selv, selv om det er vanskelig. Når man har vært med en person en stund og kanskje laget et par tanker om fremtiden med den personen, så er det veldig vanskelig å plutselig godta at slik er det ikke. Man må rett og slett omstille hjernen sin helt. De tingene som hjalp meg igjennom min siste kjærlighetssorg, var at jeg først og fremst var veldig forberedt. Selv om man ikke vil innrømme det, så vet man ofte når ting ikke er som det skal, for det tærer på en. Det er så utrolig viktig at man setter seg ned med seg selv og tenker på hva man FAKTISK fortjener.

Krangler er vanskelige, men et forhold skal ikke være vanskelig. Ekte kjærlighet, skal ikke fylle deg opp med smerte og usikkerhet, det skal gi deg lykke og styrke.

Som jeg skrev i starten, så kommer kjærlighetssorger i flere former. Ikke alle opplever det på lik måte, eller av samme grunn. Noen har et fantastisk forhold, også BAM er det plutselig over, og man sitter igjen med 100 spørsmål. Den type kjærlighetssorg, har ikke jeg opplevd. Jeg kan derfor ikke skrive så mye om det, da jeg ikke vet hvordan det er, men jeg kan tenke meg at det er like forjævelig. Uansett hva som har hendt at kjærlighetssorgen har kommet, så tror jeg at de samme rådene / tipsene gjelder. Jeg tenkte nå å avslutte med å dele mine beste tips med dere, og jeg håper virkelig at hvis en av dere går igjennom kjærlighetssorg, at dette kan være til hjelp på noe vis.

- Fjern personen fra alle sosiale medier. Dette er et ganske standard råd, men tro meg, det hjelper. Å måtte se bilder av den du prøver å komme deg videre fra, gjør ikke jobben lettere. Man trenger ikke å ty til blokkeringer, men å fjerne hverandre kan være til stor hjelp!

- Finn fred med det som har skjedd. Sett deg ned på sengekanten, eller ta deg et langt bad. La tårene dine strømme til, ikke prøv å svelg dem - for de vil komme frem før eller siden. Snakk med deg selv, og prøv så godt du kan å godta det som har skjedd. Det er lettere sagt enn gjort, men jeg vet at du vil klare det. I starten kan det virke helt umulig, hvordan skal man kunne godta at en man sto så nær, plutselig ikke skal være der? Den tanken er helt forferdelig, men den vil bli lettere og lettere å godta. Reflekter over bruddet og prøv å forstå hvorfor det ble som det ble.

- La deg selv føle på smerten. Det kan være skummelt å kjenne på alle følelsene, men da jeg var i den situasjonen tenkte jeg at det var best å få det verste overstått. Jeg satt meg ned, tenkte på alt sammen og lot meg selv gråte. Jeg skrek i puten min og gråt til det ikke kom mer tårer, og herregud så befriende det var å slippe alt ut. Det hjalp meg SÅ mye å la meg selv gråte, fremfor å gå rundt med en maske og late som at alt var greit - når det åpenbart ikke var det. Etter jeg hadde latt meg selv føle på smerten og gråte ut, bestemte jeg meg for å reise meg. Det er viktig å la seg selv gråte og føle, men man må være forsiktig så man ikke graver seg selv ned. Det er vondt å være lei seg, men det å tillate seg selv å være det, er en sunn måte å komme seg videre på. Gi deg selv tillatelse til å le og gråte på samme tid, det er så viktig å slippe følelsene ut. Enten om du vil gjøre det alene, eller med en god venn / familie.

- Sett av tid til deg selv. Dette er SÅ viktig! Gjør de tingene som gjør DEG glad. Dra på den jentekvelden, unn deg selv noe fint, lag favoritt maten din, se en god film. Når man er i et forhold bruker man som regel mye tid på å gjøre den andre glad, og nå er det på tide at du kun tenker på deg selv. Jeg har alltid vært veldig glad i naturen, så for meg hjalp det veldig å komme meg ut på turer. Bare meg og naturen var veldig avslappende, og det hjalp også med å sove på nettene!

- Fokuser på det positive som kommer ut av det! Jeg har vært igjennom mye kjipt, spesielt når det kommer til kjærlighet - men jeg ville aldri tatt vekk noe av smerten. Jeg har lært så utrolig mye av det, jeg har vokst, jeg har blitt sterkere og jeg fant endelig meg selv da jeg kom ut av det. Jeg er så mange erfaringer rikere og jeg vet så godt hva jeg skal godta og ikke godta! Jeg vet hva jeg fortjener. Ta vare på de gode minnene, for selv om det endte som det gjorde, vil minnene fortsatt være der.

- Se fremover! Selv om det er veldig vanskelig å se det slik, så er et brudd en unik sjanse til å ta tak i livet sitt. Dra de stedene du alltid har ønsket å dra, gjør de tingene du har hatt lyst til å gjøre. Du har nå fått en mulighet til å fokusere kun på deg selv, og du trenger ikke lenger å ta hensyn til en annen. Spør deg selv: Hva har du lyst til å gjøre? Hva er viktig for deg?

Til slutt vil jeg minne dere alle som går igjennom kjærlighetssorg nå, at det er fullt mulig å forelske seg igjen. Mange er redde for at det ikke skal skje, og det skjønner jeg veldig godt. Det var jeg selv en periode. Men, nå i dag er jeg i et sunt og fint forhold, der jeg føler meg elsket og verdsatt til alle tider. Og den kjærligheten jeg kjenner i dag, unner jeg alle å få kjenne. Du vil bli lykkelig igjen, du vil kjenne på å være forelsket og kjærligheten vil finne deg, uansett hvor mørkt og trist det ser ut nå. Hold ut!

💗 Sender masse varme klemmer til de som går igjennom noe tungt. Det er bare å sende meg til mail sofiekvelland@hotmail.com hvis dere ønsker å prate.

0 stemmer
0 stemmer
0 stemmer

Liker