Ikke flere tomme ord - vi krever tomme bur!

Blog, Thoughts & Opinions

Som mange nok vet er jeg opptatt av dyrenes velferd, og er det én ting jeg virkelig ikke kan forstå så er det at pelsdyrnæringen enda ikke er avviklet. I 2014 er det ikke nødvendig å ha klær eller sko som er laget av pels for at vi ikke skal fryse. Vi har mer enn nok andre muligheter til å holde på varmen. Mange klesprodusenter har fulgt med i timen, og lager masse flotte fuskpelsvarianter, så det skal ikke stå på utvalget. Så hvorfor går så mange likevel i pels, og fortsetter å kjøpe dette i - bokstavelig talt - dyre dommer? Ta for eksempel pelskragen på en jakke. Hva skal vi med denne pelsen, hvor en rev eller mink har måttet lide hele sitt liv, bare for at vi skal se fine ut - ikke hjelper det mot varmen en gang. Dette er noe jeg virkelig ikke begriper og synes det er veldig trist at det er slik.

<< Store, svarte, øyne helt uten noe håp. To øyne totalt uten glede. Redde dyr og hardt skadde skjebner. De håpet nok om et godt liv, de også. Lite visste de da de ble født at fremtiden deres skulle bli å ende opp som en pelskåpe, en pelskrage eller kanskje som en liten dusk på en lue >>-Kristina Andersen

For ellevte år på rad så arrangerer NOAH fakkeltog mot pels. Det hele skjer i morgen - den 8. november kl 18.00. I år er også NOAHs 25 års jubileum, og de håper å kunne markere dette med et rekordstort fakkeltog! Flere politikere engasjerer seg fra år til år og det gjør inntrykk på de at så mange stiller opp i NOAHs fakkeltog mot pels år etter år. Denne markeringen er et av de viktigste verktøyene vi har for å vise politikerne at vi aldri gir oss før pelsnæringen er nedlagt. I fjor ble toget holdt i 12 byer med totalt 6000 oppmøtte, i år arrangeres toget i hele 15 byer - flere enn noen gang. For hovedmarkeringen i Oslo er det oppmøte kl 17.30 på Youngstorget, og toget går derfra til Stortinget hvor flere kjendiser og politikere skal holde appeller. Du kan finne ut hvor fakkeltoget går i din by på NOAH sine nettsider og på facebook HER. Jeg håper på å kunne delta, men må se ann hva legene sier siden jeg enda er innlagt på sykehus. Håper så mange som mulig får tid til å komme innom, hver person teller masse!

Rettigheter og sider dere kan lese mer:
http://www.dyrevern.no/
http://www.pelsut.no/
http://www.dyrsrettigheter.no/

Hva tenker DU om pelsindustrien?

Liker