Hvorfor henger "alle" ut Acneskjerfene - hvem er egentlig værstingene her?

Blog

Det har stormet mye i media etter videoklippet hvor angorakaninene brutalt ble ribbet for pels, og den videoen er uten tvil helt forferdelig. Det er mange bloggere som har skrevet om dette, inkludert meg. Innlegget finner du HER. Flere leverandører, bla annet Acne og HM, har blitt mye omtalt, og jeg har derfor sjekket ut litt mer fakta. For er virkelig Acne en av værstingene? De har fått mye "pepper" og folk truer med å brenne skjerfene og så videre. Folk tar jo helt av, bør man ikke vær litt mer sikker før man går ut med bastante påstander?

Bruker Acne angorapels?
Når det gjelder Acne skjerfene er de fleste laget av 100% lammeull. Jeg har sjekket på nettsiden og alle skjerfene jeg så var av 100% lammeull, silke eller 100% ull (det sto ikke noe om angora). Men jeg vet også de har hatt angoraskjerf, men de mest populære "bloggskjerfene" har vært de med ull. Når det gjelder gensere så vet jeg at Acne har solgt mange angoragensere, men nå finner jeg ingen på nettsidene, antakelig forde de nå er fjernet. De fleste strikkegenserne der har mohair, ull og kashmir, og dette er ikke fra angorakaniner. Men selv om Acne har solgt produkter med angora, så betyr det ikke automatisk at de har fått dette fra de fæle pelsfarmene i Kina. Det vet vi ikke. Så derfor ville jeg sjekke litt mer og jeg kontaktet Acne. Her er hva de svarte:

Jeg synes svaret viser at de bryr seg, på den annen side er det også klart at de jo må bry seg, når dette stormer som værst, og de har sikkert fått flere henvendelser enn fra meg. At de nå har stoppet all angoraprodukter frem til de får 100% visshet om at angoraen ikke er fra disse horrible farmene, synes jeg vitner om at de faktisk tar ansvar og at de er totalt imot slik behandling av dyr! I og med at jeg ikke finner noen angoraprodukter på Acne sine hjemmesider vitner også om at de står for det de har sagt. Linken til feks Schimla skjerfet er nå fjernet, og du finner ikke produktet!

Så jeg synes vi skal avvente med å henge ut Acne for å være en av værstingene, før vi har flere fakta på bordet, eller hva?

Det viktigste er å få STOPPET disse horrible farmene, og dyrevernalliansen vil sette igang tiltak mot Kina - de er de som er værstingene!

Er du ening med meg?

#acneskjerf #angora #debatt #dyremishandlig #kanin

Liker

Kommentarer