Grusom mishandling av kaniner

Blog
Her er videopklippet fra PETAs hjemmesider - vær obs på at det er sterke scener!
Dere kan også se et lengre videoklipp på TV2 HER.

I videoklippet får vi se de som jobber på farmen rive av pelsen på de levende angorakaninene med voldsomme rykk. Vi hører kaninene skrike av smerte, det høres nesten ut som små babyer. Helt forferdelig, lyden skjærer meg gjennom marg og bein. Synes nesten det på et sted i klippet til TV2 høres ut som om fyren som gjør dette virkelig LER, hvis det er tilfelle sier det virkelig alt om hvor lite de bryr seg, jeg fatter ikke hvordan de klarer det. De må være psykopater hele gjengen! Det verste er at dette skjer ikke bare en gang i den søte og uskyldige kaninens liv. Neida, i følge kilden så skjer dette hver tredje måned. HVER TREDJE MÅNED, det er ofte - tenk for en grusom skjebne disse kaninene har, og mens de venter på at pelsen skal gro, så blir de plassert i små, skitne bur - i all ensomhet. Vi ser burene stå der på rekke og rad, med ribbede kaniner med illrød hud. Som om ikke dette er nok, så opplyser PETA at de kaninene som overlever etter 2 år blir hengt opp ned, kuttet i halsen før kroppene blir solgt. Grunnen til at de dreper dyra på denne måten skal være at pelsen da blir mer verdt! Fordi den da har sin opprinnelige lengde, fremfor å klippes av. Det som slår meg her er at det dessverre - fremdeles - er etterspørsel etter lang og fint angorapels, og at folk er villige til å betale prisen. Men tenker de på hva disse kaninene har gjennomgått for at de skal være "fine fruer" og gå rundt i et nydelig skjerf? Jeg vil gå så langt som å si at de som - vel og merke etter at de har blitt OPPLYST - fremdeles kjøper slike plagg, faktisk har blod på sine hender! Jeg vil presisere opplyst, fordi mange rett og slett ikke vet bedre. Derfor er det så utrolig viktig at vi får spredd nyheten om hvilke brutal lidelse som kan ligge bak det lekre, hvite skjerfet eller genseren du har på deg.

Bildet er hentet fra videoklippet.

Det skal sies at ikke alle farmer behandler dyrene sine slik - heldigvis. I andre land brukes en mildere og mer human metode for å plukke pelsen. Jeg bare håper den faktisk er så human at dyrene der lever godt.

Jeg har tidligere skrevet om pelsdyrene og deres skjebne, og mye av fokuset har da vært på pelsen du har på vinterkåpen eller frakken din. Men dette er jo ikke slik pels, dette er faktisk det som ofte blir brukt i gensere og skjerf. Det er det nok ikke mange som tenker på, inkludert meg - FØR NÅ! Så neste gang du vurderer å kjøpe for eksempel en angoragenser håper jeg du tenker deg om, og forsikrer deg om at det IKKE kommer fra Asia. Lav etterspørsel vil tilslutt føre til at produksjonen går NED! Det som er vanskelig er at det ikke er så lett å se at et plagg inneholder angora. For eksempel et skjerf, det kan se helt vanlig ut, men om du sjekker merkelappen - og det står angora der - bør du tenke deg om. For 90% av angorapelsen kommer fra Kina, og der har de ikke straff for misbruk av dyr... Sykt! Det som er bra er at feks Hennes & Mauritz har retningslinjer som sier at de bare vil bruke angora fra humane pelsdyrfarmer. Det kan synes som om det safeste - og billigste - faktisk er å bruke syntetiske stoffer, da er det i alle fall ikke noen dyr som lider bak.

Hva kan vi gjøre for å få en slutt på dette? Heldigvis har vi disse dyrevernsorganisasjonene som tar store sjanser for å sjekke hvordan dyr har det i ulike farmer. Uansett hvor jævlig (unnskyld språket, men jeg er så opprørt) disse filmklippene er, så er det viktig at de spres, og at folk får sett dette, slik at vi mobiliseres til å GJØRE NOE og at vi blir opplyst! Ikke bare sitte passivt å tenke at dette kan jeg ikke hjelpe til med uansett. For jo - det kan du. Nettopp ved å spre budskapet, oppfordre folk til å støtte dyrevernsorganisasjoner - og sist - men ikke minst - ALDRI MER KJØP ANGORAPELS FRA ASIA!!!

Mer info finner dere her - både om angorapels og pels generelt:
http://www.forbypels.no
http://www.dyrebeskyttelsen.no/pels
NOAH - for dyrs rettigheter HER

Hva er din reaksjon etter å ha sett dette?

Liker

Kommentarer