Gode råd ved netthandling

Blog

Som dere sikkert har fått med dere så har jeg bestilt en del produkter fra nettet, og jeg har fått en del erfaring som jeg tenkte å dele med dere. Netthandlingen har eksplodert i de siste årene, og det er så mange nettbutikker at en lett kan gå seg vill. Mange har også mange av de samme produktene, men til ulik pris. Så hvor lønner det seg mest å handle? Hva med fake produkter/svindlere. Og er det noen forskjell på å handle via norske eller utenlandske nettsider?

Norske vs Utenlandske nettsider

Fordelen med å handle fra nettsider som er norske - eller som sender fra Norge - er at du vet eksakt hva du ender opp med å skulle betale. Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale MVA (merverdiavgift) på 25 prosent når varen kommer til Norge. Handler du klær, må du også betale toll. I tilegg kommer et ekspedisjons/fortollingsgebyr. Disse avgiftene kan gi deg en ubehagelig overraskelse når hentelappen kommer og det har kommet på et beløp ekstra som du ikke tenkte på. Noen nettsteder har begynt å beregne MVA/toll for deg i kassen før du sjekker ut, det er bra. Grensen for å måtte betale MVA/toll er latterlige 200 norske kroner (det beløpet har vært det samme i en evighet - skjerpings til myndighetene for å være trege med å sette opp beløpet...).

Tips:

 • Bruk denne IMPORTKALKULATOREN for å finne ut hvor mye toll/mva du må ut med.
 • Dersom det ikke er så dyr frakt, kan du dele opp bestillingen så den kommer på under 200 kroner - MEN Husk å beregne med frakten i dette beløpet (den "smellen" har jeg gått på selv, og da beregnes avgiften(e) fra første krone!
 • Bøker er faktisk helt fri for både MVA og toll :-)

Fordelen med å handle på utenlandske nettsider er jo at varen kan være billigere, selv om du må ut med MVA. I tillegg er jo utvalget mye større, og du kan finne mye fint som ikke alle andre har.

Når prisen teller

Er du opptatt av å få tak i gode tilbud - hvem er vel ikke det, hehe - så har jeg et godt tips. CupoNation er et nettsted som har super oversikt over masse gode tilbud med både egne rabattkoder og kampanjer for de fleste populære norske nettstedene. Her har de blant annet Nelly (en av mine yndlingsbutikker), Boozt, Zalando, Ellos og BliVakker for å nevne noen. Siden er kjempeenkel å bruke, du velger ut den nettsiden du vil handle på, klikker på "vis kupongkode" og så får du opp en kode du bruker når du skal sjekke ut av kassen. Du blir også videreført direkte til nettsiden du har fått rabatt på - enklere kan det ikke bli. Nå er det 10% rabatt på ALT hos Bli Vakker (og fri frakt) så jeg har selv benyttet meg av kupongkoden for å sikre meg noen herlige produkter.

Styr unna

Det finnes så utallig mange nettsider som har fakeprodukter. Som oftest vil du forstå at det ikke er originalvare når du ser hvor billig produktet er. Men jeg ble (nesten) lurt av en nettside som heter Brandsinfashion. Der er det ikke superbillig, og produktene er muligens "bedre" enn mange andre fake, men det er useriøst når de utgir seg for å være ekte når det ikke er det.

Tips: Gå inn på forbrukerombudets oversikt og tips om falske nettsider HER

Samme vare - flere nettsider

Mange nettsider selger den eksakt samme varen, men hvor mye varierer prisen? Jeg sjekket ut denne bikinien jeg selv har lyst på, og fant den på 4 steder. Den var billigst via DHGate.com, men har ikke selv bestilt derfra før, så tenkte å teste ut denne siden.

Anbefalte sider

Jeg får en del produkter sponset, men jeg bestiller også en del selv som jeg betaler for. Her er noen utvalgte sidene som jeg har god erfaring med:

 • SheInside Sponset, utenlandsk, har mange kuule og tøffe klær, "statements" t-shirts etc. Sjekk ut hva jeg har fra de HER // HER // HER
 • Choies Sponset, utenlandsk, har masse fint. Sjekk ut hva jeg har fra de HER
 • Madlady Sponset, svensk, har mye fine klær. Sjekk ut hva jeg har fra de HER // HER // HER
 • Modekungen Sponset, svensk, har mye fint klær & sko, litt lang leveringstid (mulig pga sponsingen) Sjekk ut hva jeg har fra de HER // HER
 • Chicy Svensk, Elsker denne siden, har så mye fiiint, men blir fort dyrt, rask levering, sjekk ut HER // HER // HER
 • Batoko Utenlandsk, har mye kult, rask levering Sjekk hva jeg kjøpte (jeg er ikke sponset selv om det ser sånn ut) HER // HER Edit. Fått høre de selger falske merker, så sjekker dette opp.
 • Nelly Norsk, Min favoritt, har alt av klær, sko, sminke, smykker fra mange ulike merker.
 • Bubbleroom, Norsk, har mange kuule ting, særlig sko - NB Har nå 70% salg
 • Bangerhead Norsk, har mange fine tilbud og mange ulike merker på kosmetikk og stylingprodukter (rettetang etc)
 • Bli Vakker, Norsk, har mange fine tilbud og mange ulike merker på kosmetikk og stylingprodukter (rettetang etc)

Hva synes dere om tipsene, og hvilke erfaringer har dere med å handle på nettet?

Liker

Kommentarer

Spectrum Health,
You really make it seem so easy along with your presentation but I to find this topic to be really one thing that I think I'd by no means understand. It kind of feels too complex and extremely wide for me. I am taking a look ahead in your subsequent post, I will try to get the hang of it!
www.etfs2018.com/
Exhibition Stands,
It is difficult to acquire knowledgeable individuals about this topic, and you sound like what happens you are speaking about! Thanks
plus.google.com/+standbannerCoUK
IP: 82.99.3.229