Gjør huden vinterklar

Hair & Beauty, Sofie's Tips

Vinteren er ankommet - enten vi liker det eller ikke. Noen har muligens litt glød igjen fra sommerens sol, andre har fått tørr hud, eller kanskje pigmentforandringer. Vinteren fører til harde påkjenninger på huden, særlig på grunn av den kalde og ofte dårlige luften. Dette sliter ekstra på huden, og vi må derfor være påpasselige skal vi forebygge skader og bevare den. Her kommer tips som kan hjelpe deg til å gjøre din hud vinterklar!

Gå til en salong og få riktig veiledning til behandling og produkter.

Her er et utvalg av produktene som brukes til behandling - disse får du ikke kjøpt, men de er supereffektive sammen med hjemmeproduktene.

Jeg har jevnlig gått til hudpleier og akupunktør Rita Magnussen på Bryn Naturmedisin og hudpleie, som ligger et steinkast fra der jeg bor. Mamma har gått til henne siden hun var 20 år, og siden jeg synes mamma har så fin hud begynte jeg også hos Rita. For en liten stund siden tok hun inn Elixir Cosmeceutical, en serie som er satt sammen og utviklet av norske hudleger. Mamma elsker å teste ut nye produkter, og kjøpte med seg flere av disse herlighetene. Både hun og jeg har brukt disse produktene i noen måneder (en av frynsegodene ved å bo hjemme). De har produkter som passer for alle aldre og kjønn - også til gutta!

Som blogger har jeg fått testet ut mange produkter, men jeg må si at Elixir skiller seg ut fra de andre, noe som ikke er så rart siden dette er en blanding av kosmetisk og farmasøytisk ingredienser. De har dokumentert effekt og selges kun hos forhandlere med fagutdannet personell. Elixir inneholder effektive virkestoffer og når du tar på produktet, for eksempel masken og padsene, så kjenner du virkelig at huden jobber. Jeg har vært heldig med huden min, og har ikke hatt noe særlig med acne. Men jeg har enkelte steder store porer, blir fort tørr, og både huden og jeg har gruet oss til vinteren. Husker sist jeg var i New York, da var det 22 kuldegrader (!) og huden min ble helt skrekkelig. Den sved og klødde og ble skikkelig rød-flammete. Jeg måtte kline meg inn med fulldekkende foundation og det gjorde jo ikke saken bedre. Men siden jeg har begynt på bruke denne serien, ser jeg positivt på fremtiden, hehe! Jeg skal selvsagt holde dere oppdatert utover vinteren om hvordan det går :-)

Før du tar salongbehandling med Elixir skal du venne huden til fruktsyren. Jeg startet derfor med rens og hjemmepeeling produkter i et par uker før første behandling i salong. Behandlingen er kjemisk peeling, hvor styrken er tilpasset den enkelte. Behandlingen tar bare en halvtime, og selve peelingen ligger på i 4-10 minutter. Da kjenner man virkelig det prikker i huden, men det er ikke noe ubehagelig. Styrken på fruktsyren du kan bruke hjemme varierer fra 5 - 20% og det sier seg selv at man ikke kjører på med full styrke første gangen. Jeg begynte med 10% i pads og i Smoothing Cream og begge disse har en peelende effekt og gir fukt, noe jeg virkelig trenger.

Her er produktene jeg har brukt hjemme: Pore Tightening Mask // Gentle Cleanser // Niactil // Elixir Pads 10% // Smoothing Cream, 10% // Rich Moisturteizing Cream.

Det er jo en liten investering i å kjøpe alle disse produktene, og du trenger ikke blakke deg på alle disse med en gang for å få effekt. Hvis jeg skulle velge, ville jeg gått for padsene og Smoothing creamen med feks 10%. Mange går i fella og kjøper flere billige og ubrukelige produkter istedenfor noen få og dyrere som virkelig funker. Jeg har selv hatt skapet fullt av kremer som jeg enten glemmer av eller som jeg ikke synes funker så bra, og som jeg ender opp med å kaste. Det blir dyrt i lengden! Så stikk innom en salong som kan velge ut det som passer akkurat din hud!

Kjemisk peeling der produktet pensles på. Dette gjøres kun i utvalgte salonger, og her ligger jeg trygt hos Rita. (peelingen er helt blank)

Få ting slår en deilig hudpleie med så effektive produkter. Produktene tilpasses alle hudtilstander og aldre, og her får mamma påført fruktsyre som skal hjelpe på arr og linjer.

Generelle tips for god vinterhud:

Rens huden BÅDE morgen & Kveld. Det er lett å tenke at det ikke er nødvendig å rense huden om morgenen, siden du jo gjorde det rett før du la deg. Men en av hudens viktigste oppgaver er å skille ut avfallsstoffer, og om natten jobber huden ekstra godt. Derfor er det viktig å fjerne talg og smuss som har blitt skilt ut om natten med en god rens om morgenen. Om du ikke bytter putetrekk hver dag (hvem gjør vel det) er det dessuten ofte rester fra hårprodukter, parfyme og andre biologiske avfallsstoffer i sengen, og disse bør du rense bort.

Sminke eller ikke, rens huden på kvelden. Tenk på all forurensning du utsettes for i løpet av en dag - det må bort! I tillegg hjelper det ikke å påføre gode produkter på en hud som er "tett", da vil ikke produktene trekke inn i huden der de skal gjøre nytten! Bruker du sminke bør du rense huden din to ganger, en gang for å fjerne sminken og den andre gangen for å rense selve huden.

Sett av ekstra minutter på badet noen kvelder i uka, tenn et herlig duftlys og brukt litt tid på deg selv. Du kan påføre fruktsyre, feks pads og en maske tilpasset din hudtype.

Husk solkrem (selv om vinteren) når du bruker fruktsyrer!

Store porer? Utrolig mange klager over at de har store porer (meg inkludert) Vi får dessverre ikke gjort noe med porestørrelsen, men vi kan redusere talg i talgsekken som gjør at porene trekker seg mer sammen. Noe som vil gi visuelt mindre porer! Salisylsyre og Glykolsyrer gjør susen, så brukt produkter som inneholder dette.

Husk å alltid ha nyrenset hud før du påfører sminke, det hjelper jo ikke med fancye og dyre foundations og pudder, dersom huden fra før er gusten og full av smuss! Det kommer et eget innlegg om tips til julebordet snart, der jeg blant annet tester Party Peel - så følg med!

Etter en grundig rens, og påføring av blant annet Niactil sitter sminken perfekt og jeg er klar for fest!

// Jeg har ikke fått betalt for denne omtalen. Innlegget har jeg selv valgt å skrive etter utelukkende positiv erfaring.

Liker

Kommentarer

Siri
,
Jeg har også veldig god erfaring med fruktsyrer, men har ikke prøvd disse - så de må jeg teste ut neste gang. Nå har jeg også endelig skjønt hvorfor jeg må rense huden om morgenen også 😊
Sandra,
Fantastisk nydelig sminke! 😊
makeupbysandra.blogg.no/