Gjør-det-selv: Male tregulvet hvitt

Home and Interior, Sofie's Tips

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene om rom videoen min. Det kom flere spørsmål om hvordan gulvet ble malt, og hvor alt mulig er fra :-D Tenkte å starte med en step-by-step guide til hvordan du kan forvandle et sliten eller misfarget gulv til vakkert hvitt gulv! Du kan selvsagt male i en annen farge også, samme prinsipp gjelder :-D

Før du i det hele tatt begynner må du tømme rommet for møbler og alt stæsj. I og med vi var helt sjanseløse til å få ut sovesofaen, valgte vi å male rommet i 2 omganger. Først den ene halvdelen helt ferdig, så den andre. Det blir ekstra jobb og tar dobbelt så langt tid (da malingen må tørke mellom slagene) så har du mulighet til å male hele gulvet på en gang, så anbefales det!

Utstyr du trenger: * Grunning, feks Jotun * Maling, feks Trestjernes gulvmaling, farge (den aller lyseste grå - hent fargekode) * Pensel * Rullekost * Vaskemiddel * Rørepinne * Maskeringstape * Tørkepapir/klut o.l

Jotun og Trestjernes gulvmaling er av god kvalitet og anbefales!

Step 2: Rengjøring!

Dette er superviktig, og du må ikke sluntre unna denne jobben. Da kan du risikere at malingen sitter dårlig og arbeidet du har lagt ned med å male gulvet blir bortkastet! Det finnes ulike typer gulvvask på markedet som du kan bruke, men jeg gjorde det enkelt med litt salmiakk og zalo, funket helt utmerket! Er gulvet lakket bør du også slipe det, enten med gulvsliper eller sandpapir - avhengig av hvor stort rommet er.

La gulvet tørke helt før du går over til neste steg.

Vask godt med skrubb og/eller gulvmopp. Jeg brukte begge deler. Gulvet skal være helt fritt for møkk og olje - skrap bort evnt harde flekker etc.

Step 2 - Grunning

Sett på maskeringstape der du ikke ønsker at den nye malingen skal komme. Det er lurt å legge et strøk hvit grunning først, velg en type som passer til ditt gulv. 3 liter holdt til mitt som som er ca 15 kvadratmeter. Rull malingen utover i et tynt strøk med en korthåret rull. Begynn i ett hjørne og rull på grunningen raskt i et jevnt felt om gangen i treets lengderetning. Mal etter vått-i-vått prinsippet og påse at fargen dekker jevnt. Sett et forlengelsesskaft på rullen for å spare rygg og knær, spesielt viktig om du har et stort rom. La grunningen tørke i henhold til det som står på boksen, grunningen tørker raskere enn vanlig maling.

Ferdig med grunningen! Vær tålmodig å la det tørke før du går videre :-)

Step 3 - Maling av første malings-strøk

Pass på at grunningen er helt tørr før du begynner. Unngå å male i de eksakt samme feltene som på det første strøket med grunning, pass på å forskyve feltene. Mal i lengderetningen og så grundig at fargen dekker helt.

 

Ferdig med grunning og ett strøk - det begynner å bli ganske jevnt og fint!

Step 4 - Maling av andre (og tredje) malings-strøk

Pass på at malingen er helt tørr, minimum 6 timer, deretter kan det andre strøket rulles på. Det kan være lurt å rulle på tvers av bordene, dermed skjules eventuelle overganger mellom de malte feltene. Hvor mange lag maling du trenger avhenger av underlaget, og hvor nøye du har vært når du har malt. Mal gjerne 3 strøk etter grunning, selv ble det 2 her, men det holdt da gulvet ble veldig jevnt.

Gulvet er ferdig - ble det ikke fint? Husk å vente 24 timer før du flytter inn møblene...

TIPS

* Rist maling før du tar av lokket å begynner å male! * Ta på maskeringstape FØR du begynner å male (hehe, snakker av erfaring her...) * Smør deg med tålomodighet, malingen MÅ tørke mellom slagene * Ha på det klær du ikke er redd for, du kommer garanter til å søle en eller annen gang... * Ønsker du hvitt gulv, men har en del gult skinn fra det gamle, velg en hvitmaling som brekkes i helt lys grå slik jeg har valgt her.

før maling etter grunning etter 1 strøk maling etter 2 strøk maling

Ble det ikke fint? Jeg er i hvert fall strålende fornøyd og føler at rommet mitt ser helt nytt og fresht ut :-)

Liker

Kommentarer

coffee classics,
[...]we came across a cool site that you simply might love. Take a appear for those who want[...]
www.youtube.com/watch?v=LiQ7F5BAra8
scrapebox fresh list,
Very interesting information!Perfect just what I was searching for! "Wherever the Turkish hoof trods, no grass grows." by Victor Hugo.
www.fiverr.com/marcinek