Gårsdagen i Athen by

Blog

Hei dere! I går var som sagt jeg og familien i Athen by, for å ta turen innom Akropolis! Det er noe man virkelig ikke må gå glipp av om man befinner seg i nærheten :-) Jeg gledet meg utrolig mye, for det ligger så mye historie bak hvert eneste bygg. Akropolis er et lite fjell med en flat topp som stiger 150 meter over sjøen, og var også kjent som Kekropia - til minne om den legendariske slangemannen, Kekrops den første athenske kongen!

Se på dette nydelige bygget da, dere!! Parthenon ble oppført i det fjerde århundre f.Kr. og tempelet som er den viktigste bygningen fra det klassiske Hellas, er viet til Athens skytsgudinne Athene. Parthenon er i dag et viktig symbol på det gamle Hellas og demokratiet i Athen.

Se på den nydelige utsikten!

Dette her er da Dianysos-teateret, som er det eldste av de greske teatrene. Det var her antikke drama oppsto for første gang og hadde faktisk sine oppsetninger så tidlig som på 600-tallet f.Kr! :-)

Med andre ord er det utrolig mye flott å se, samtidig så mye spennende historie! Etter å ha vært her en stund og fått sett litt rundt på alt som var å se, tok vi turen til Fridays og spiste en deilig middag der. Jeg rullet så og si ut av resturanten, sjeldent jeg har blitt sååå god og mett før - haha!

Hva gjorde dere i går?

Liker

Kommentarer

Business Ideas
Business Ideas,
Wow! Thank you! I constantly needed to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my site?
redcrosslincoln.org
Mark Cuban
Mark Cuban,
You may have some genuine insight. Why not hold some kind of contest for the readers?
lessonsfrommark-cuban.yolasite.com/
IP: 82.99.3.229