ENKEL MIDDAG PÅ 1-2-3

FOODPORN

Hei og god morgen, fine dere! I dag er det duket for en aldri så liten oppskrift her på bloggen. Herregud, nå må det i hvert fall være et år siden sist? Grunnen til at jeg ønsker å dele denne oppskriften med dere er ikke fordi retten er så veldig fancy, men den er enkel å lage og smaker supergodt! Etter at jeg flyttet hjemmefra måtte jeg plutselig stå for all matlagingen selv, og jeg har prøvd mye forskjellig. Det er faktisk mye vanskeligere enn man skulle tro å finne inspirasjon til retter, og jeg blir fort lei om jeg spiser mye av det samme. Sett bort i fra pølser, det går jeg visst nok aldri lei av.

Den retten her forsøkte jeg å lage for første gang i går, og bestemte meg for å dokumentere det hele. Jeg tenkte at hvis det ble bra, så har jeg en oppsrkift jeg kan dele med dere, og hvis det gikk dårlig, så har jeg en morsom historie - med bevis! Heldigvis gikk alt bra og dette er en rett jeg definitivt kommer til å lage igjen!

Dere trenger:

Kjøttdeig
Tagliatelle pasta
Spinat
Hvitløk
Dolmio Pasta saus med cheddarost og fløte (kan sikkert lages fra skrætsj, men der er ikke jeg helt enda)
Revet ost

Step 1; Kok opp pasta
Pastaen er det som tar lengst tid med denne retten, og derfor startet jeg med det først. Jeg synes det var litt vanskelig å beregne hvor mye jeg skulle koke opp, men 7 slike rundinger med pasta var nok til to sultne studenter. 💑 I mens pastaen begynte å koke, gikk jeg videre til å steke kjøttdeig.

Step 2; Stek kjøttdeig
Jeg er veldig glad i kylling kjøttdeig og gikk da selvfølgelig for det. Av en eller annen grunn synes jeg bare at det smaker mye bedre, hva tenker dere? Er nok ikke så altfor nøye hvilken kjøttdeig man velger, det skal jo tilsettes flere andre smaker.

Step 3; Tilsett saus!
Denne sausen fra Dolmio inneholder cheddarost og fløte, to delikatesser i mine øyne. Dette var første gangen jeg prøvde ut denne sausen, og den var ikke så verst! Hadde nok smakt mye bedre om den var hjemmelaget, men som sagt, der er jeg ikke helt enda. Jeg elsker å lage mat, men jeg skal være ærlig å si at jeg har utforsket alt for lite på den fronten. Når eksamensperioden er over skal jeg definitivt utfordre meg selv mer på kjøkkenet, for det er jo så gøy! Men, nok om det. Sausen tilsetter jeg kjøttdeigen så fort den er ferdig stekt, deretter lar jeg den trekke inn og småkoke i et par minutter.

Step 4: Kutt opp hvitløk
Etter min mening passer hvitløk til så og si alt, kanskje ikke grøt, men det meste ellers! Det setter en så god smak i maten og hvis jeg kan, så legger jeg det til i alt. I denne retten var det spesielt godt!

Step 5: Stek hvitløk og tilsett spinat i pannen
Det var mamma som viste meg hvor godt stekt spinat er, og det er perfekt å bruke i pastaretter! Det frisker opp retten og jeg synes maten alltid ser mye mer appelerende ut om det er noe grønt der.

Det tar veldig kort tid å steke spinaten, så her må man være ekstra forsiktig og følge nøye med.

Etter at pastaen er kokt opp og spinaten er stekt, blander jeg alt på en tallerken og tilsetter litt ost på toppen. VOILA! Nå er det bare å kooose seg!

Jeg håper dere likte denne lille oppskriften, si gjerne i fra hvis dere følger den😁 Som nevnt er det ikke tidenes mest fancy oppskrift, men en veldig enkel middag - perfekt for oss studenter!

Nå skal jeg starte dagen min for fullt og i dag har jeg en rekke ting på agendaen min. Fin start på uken, tenker jeg. Vi skrives mer senere!

Kisses Lydia Sofie xx

Liker