En annerledes julegave

Blog
God søndag dere!

Julen nærmer seg med stormskritt og mange sliter med å finne på hva man skal kjøpe i julegaver. I de senere årene har vel gavehysteriet nådd nye høyder, og mange stresser seg halvt i hjel med å finne passende gaver, som koster både krefter og penger! Det er jo egentlig ikke slik jula var ment - at man skal kjøpe gaver for flere tusen kroner og ende opp med å spise grøt fra romjula og frem til januarlønningen. Flere og flere har derfor begynt å gi julegaver med mening. Kanskje dette også er noe for deg? Med situasjonen i Syria og alle flykningen, så har flyktninghjelpen laget en nettside hvor du kan kjøpe ulike gaver som vil hjelpe flykningene, og gi deg god samvittighet :-)

Gi en julegave med mening! Kjøper du Gaver med mening gir du to gaver i en! Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og konflikt, og du kan gi et flott gavebevis til en du vil glede. Fra 250-600 kroner kan du gi alt fra skolebøker, tepper, klær - ja tilog med en geit! Les mer på gavermedmening.no

Bildene er hentet fra nettsiden til Flyktningehjelpen - gavermedmening.no

Hva om hver og en av oss bestilte minst en slik gave med mening? Da ville vi kunnet gi mange flyktninger sårt tiltrengt hjelp, og vi får selv den beste følelsen i verden - god samvittighet og vite at man har godt en god gjerning!

Med denne oppfordringen mener jeg ikke at vi skal slutte å gi hverandre julegaver, men kanskje vi kan bli litt mer nøkterne? Jenny Skavlan er ei dame jeg digger - selve gjenbruksdronningen! Hun tipser om at man behøver jo ikke å gi bare nye gaver heller. Hva med å gi bort ei god bok du har lest, om du ikke har griset den ned med mat og kaffe (haha) så er det en super gave å gi bort. Og den koster deg jo ikke noe heller, du har jo allerede kjøpt den! Her er det masse ideer man kan finne på, en annen ting er å bake herlige småkaker, putte i fine glass - kanskje noen du har pyntet selv - og gi bort i gave? Ingenting er som selvlagede gaver mener jeg, der ligger det mye tanker og kjærlighet bak - som ikke kan kjøpes for penger!

Helt tilslutt, det er ikke noe galt i å kjøpe julegaver, og jeg kommer også til å handle fra både butikker og nettet - MEN jeg vil i år også gi bort selvlagde gaver, og også en som gir mening! Kommer derfor til å lage et eget innlegg med julegavetips for både han og henne, de som har alt og til den som nettopp har flyttet hjemmefra!

God førjulstid alle sammen - vi blogges :-D

Liker

Kommentarer

Sonja
,
Superbra innlegg, vi har ofte mer enn nok så hyggelig å kunne gi en slik gave <3