Blogg.no vs selvstendig portal

Blog, Questions & Answers

Jeg har blogget på blogg.no siden jeg startet min første blogg. Da var jeg vel rundt 13 år, og synes det var kjempegøy. VOE ble helt klart forbildet og jeg husker jeg drømte om topplisteplassering og å bli like flink som henne. Tror også jeg lagde en rekke blogger, for jeg husket aldri passordet, haha!

Jeg blogget jevnt og trutt på ssbk og trivdes med det, med ganske mange lesere. Men i sommer begynte jeg å leke med tanken på å blogge på en selvstendig plattform. Det var også mye på grunn av at blogg.no har litt for mange annonsebannere man ikke kan styre unna, eller bestemme hvordan skal være. Jeg fikk også tilbud om en ny samarbeidspartner som var en "konkurrent" av nettavisen, så dermed måtte jeg ta et valg. Midt i alt dette fikk jeg en mail fra Rikke som har jobbet med designet mitt de siste årene. Hun hadde begynt hos Sircon, et firma som har både webhotel og selger wordpress. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å bytte til å blogge på eget domene, og den timingen kunne jo ikke vært bedre, så jeg slo til! Da ble det navnet mitt som ble bloggnavn og nå er det sofiekvelland.no for alle penga ;-) Dette hadde jeg nok ikke klart på egenhånd, og overgangen gikk som smurt, takket være Rikke og hennes team på Sircon. De flyttet over alle innelgg fra blogg.no og laget et nydelig design. I tillegg har jeg et webhotel med ubegrenset trafikk, og jeg elsker å bruke wordpress!

Hva får du hos blogg.no ?

Portalen er gratis, og du kan få tak i mange fine gratis design. Support 24/7 og et meget driftssikkert sted er også et stort pluss. Ulempen vil jeg si at du er mer "låst", og det er som nevnt litt for mye reklame du faktisk ikke slipper unna - uten å betale. Skal du ha reklamefri blogg må du punge ut med 2500 kr hver måned! Mest irriterende er den banneren over headeren, og vet mange ble dritsure da den plutselig spratt opp, du du kan intet gjøre for å få den bort om du ikke vil betale.

En annen stor fordel med blogg.no er at du får lettere flere lesere, og er absolutt å anbefale for nye bloggere. Følgere funksjonen er super og blogg.no forsiden med topplistene er også veldig smarte. Har du mange følgere vil ofte disse stikke innom bloggen din, når de ser du har lagt ut nye innlegg. Denne funksjonen får du ikke når du blogger på en helt eget bloggplattform. Her er du on your own! På blogg.no kan du også kjøre blogshout og har du spennende innlegg kan det hende blogg.no eller nettavisen linker til bloggen din.

Hva for du når du blogger selvstendig?

Stikkordet er frihet - du styrer alt selv, og du kan kjøre bloggen helt reklamefri om du vil! Du er også helt fri mht design. Her har jeg vært så heldig å få hjelp av dyktige Rikke, og hun har laget designet, som i wordpress heter Theme. Synes bloggen min nå er veldig stilren og akkurat slik jeg vil ha den. Det er enkelt å forstå wordpress, selv om det er litt mer kompleks og bygget opp på en annen måte enn blogg.no. Det er også flere kule funksjoner når en skriver innlegg, og det er superlett å editere innlegg, du trenger ikke logge deg inn på hovedsiden etc, men kan editere og svare direkte på kommentarene any time - et stort pluss! Jeg liker også veldig godt kommentarfunksjonen, der man svarer i tråder. På blogg.no havnet jo alle svarene mine helt til slutt, og man måtte lete seg opp til hvem jeg hadde svart på! Wordpress virker mer proff, og du har mye bedre kontroll over lesere, og hvilke innlegg som får mest treff. Jeg synes også bildene mine blir bedre nå! Ulempen ved å stå helt alene og ikke være endel av en bloggplattform, er jo at det er vanskeligere å nå ut til spesielt nye lesere. Veldig mange på blogg.no er trofaste blogg.no lesere, og freser igjennom topplista eller følgere, og går ikke så ofte inn på "eksterne" blogger. Det er altså ingen som fronter deg, og det kjenner jeg er et savn. Men forhåpentligvis får jeg til et nytt og utrolig spennende samarbeid som jeg ikke kan røpe hva er enda, men det tror jeg blir knall bra, så krysser fingrene for dette!

Så hvem vinner - blogg.no eller selvstendig?

Jeg vil anbefale alle som er nye bloggere å starte på blogg.no, mye fordi det er gratis og et enkelt program. Skaff deg mange følgere - og følg også andre så får du fort flere lesere. Men, for mer erfarne bloggere vil jeg nok godt for selvstendig plattform. Da er det du som er din egen merkevare, og har full råderett over bloggen din og hvordan den skal se ut. Får du til et samarbeid med en av de større mediehusene er du snart på blogghimmelen, hehe. Wordpress er virkelig et bra verktøy når du blir kjent med det, og jeg elsker som sagt at jeg ikke får hersens reklamebannere overalt der jeg ikke vil ha de. Nå får jeg i alle fall betalt får de jeg legger ut! Det er heller ikke dyrt å skaffe seg et eget domene eller webhotell, sjekk gjerne ut Sircon for å ha bloggen din der. Der jobber nemlig også dyktige Rikke som kan lage design, dette koster penger, men det er mye bedre å få et design som du liker, som passer til din blogg, enn å ha et man er mellomfornøyd med. Rikke lager forresten også design til blogg.no :-)

Noe mer dere lurer på?

Liker

Kommentarer

anti kasma oc,
312267 829936Effectively worded post is going to be sharing this with my readers this evening 635203
seksklassniki.com/
krogerfeedback,
We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You've done an impressive job and our whole community will be grateful to you.
goo.gl/qjFqrA
www.krogerfeedback.com,
I am not sure where you're getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.
j.mp/1M5EXDL
Krogerfeedback.Com,
I'll immediately grab your rss feed as I can't in finding your e-mail subscraption link or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me realize in order that I may just subscribe. Thanks.
tinyurl.com/nqk27fs
Get More Information,
I simply want to say I'm beginner to blogs and honestly savored this page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog . You really come with fabulous stories. Cheers for revealing your blog.
www.lamulyearss.com
reserver hotel pas cher,
855108 738559Hey there guys, newbie here. Ive lurked about here for slightly even though and thought Id take part in! Looks like youve got quite a very good spot here 210367
www.wingbookers.com/
krogerfeedback.com,
Hi there to all, because I am really keen of reading this blog's post to be updated daily. It consists of nice information.
bit.ly/1QiLpLF
kroger feedback survey,
Someone necessarily lend a hand to make seriously articles I'd state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this actual publish amazing. Great process!
bit.ly/1M5EXDL
sekis izle,
447836 206717I think other website owners should take this website as an model, very clean and superb user genial design and style . 487645
www.baffinfilms.com/
www.Krogerfeedback.com,
Hey very interesting blog!
goo.gl/KcSyZc