Billig vs dyr sminke - hvilke produkter bør du investere i?

Hair & Beauty, Sofie's Tips

Det er en hel jungel der ute med masse herlig sminke, alt fra rimelige produkter med enkelt design og emballasje, til eksklusive og lekre saker som du bare får lyst til å rive med deg. Enkelte produkter kan man kjøpe billig og bra, mens andre produkter lønner det seg å investere litt ekstra i. Er alltid det dyreste best, og hvilke produkter bør du investere i, og hvilke kan du kjøpe billig?

Jeg har laget en oversikt som forhåpentligvis vil gi noen gode råd og tips, men som alltid er det ingen regel uten unntak, det finnes gode og dårlige produkter i begge prisklasser!

Generelt er rådene fra mange makeupartister og hudpleiere at det som ligger nærmest huden, er viktig at er gode produkter, som ikke tørker ut huden eller tetter igjen porene. Det blir nærmest som et hudpleieprodukt, og skal også gi næring til huden. Så foundation, primer og concealer er det lurt å bruke litt mer penger på, her får man som oftest det man betaler for, selv om mange rimeligere varianter ikke nødvendigvis er dårlige.

Invester: Hudkrem og øyekrem Primer Foundation Concealer Leppestift

Spar: Maskara Kajal og øyenbrynspenn Øyenskygger Pudder Rouge Lipgloss Neglelakk

Jeg har gått igjennom sminkesamlingen min og funnet noen eksempler på dyrt vs billig som jeg håper kan komme til nytte for dere. Ingen av produktene er sponset, og er kun eksempler. Here we go:

It's all about the base...

Det hjelper ikke om du har kjøpt det dyreste og beste pudderet, om ikke underlaget er bra. Har du for eksempel tørr hud, vil pudderet feste seg ujevnt og resultatet blir ikke bra. Likeså med rougen. Derfor - invester i en god hudkrem og foundation, og spar heller penger på rouge og pudder. En god base før øyenskyggen sikrer at de aller fleste øyenskygger sitter godt, det er i alle fall min erfaring!

Isadora (149) vs Bobbi Brown (400) Her "vinner" Bobbi Brown (dyrest)

Primer: En god Primer er viktig og dens jobb er å gjøre at sminken sitter og holder seg bedre. Det finnes også primere som skal hindre rødhet og da har vi for eksempel disse to:

MakeupMekka (99) vs Smashbox (260) Den fra Makeup Mekka er bra, men er du ute etter det perfekte resultat som forhindrer all rødhet og holder hele dagen, ville jeg gått for et dyrere produkt, for eksempel primeren fra Smashbox!

Concealer er noe jeg er avhengig av å bruke. Jeg sliter med rødheter under øynene og føler at concealer gir prikken over i-en som jeg ønsker i en sminkelook!

Gosh (99) vs YSL (320) Jeg vil absolutt anbefale å investere mer penger i en bra concealer. Den fra YSL er veldig bra og gir akkurat det resultatet jeg er ute etter da den ikke er for tykk og har fin fargetone. Concealeren fra GOSH holder ikke så lenge og blir fort skjoldete, i tillegg til at jeg ikke fant riktig fargetone.

Maskara tørker ut og skal erstattes hver andre eller tredje måned. Så da er det lurere å heller være flinkere til å kjøpe ofte, enn å kjøpe dyre. Dette fordi en dyr maskara som du insisterer på å bruke helt opp fordi den var så dyr, vil se klumpete og stygg ut etter en stund – akkurat på samme måte som en billigere type vil gjøre.

Leppestift er det delte meninger om, selv vil jeg nok brukt litt ekstra på dette. Stort sett vil de dyreste som regel sitte på både lengre og bedre, og har ofte litt penere farger. Men er det nødvendig at leppestiften sitter på "i en evighet"? Ofte har man med seg en leppestift i veska og når leppestiften går av så kan man enkelt ta på et nytt lag. Kjøper man litt billigere har man også råd til flere, og kan variere fargeutvalget. Så her må man vurdere litt utifra eget behov. Selv har jeg leppestifter i alle prisklasser og leker meg med fargene, men jeg er nok mest fornøyd med de litt dyrere, jeg synes for eksempel at MAC leppestiftene er mer fuktige enn de billige. Har jeg mange billige, ender jeg ofte opp med at jeg legger de fra meg overalt og aldri har kontroll på hvor jeg har de, hehe!

Øyenbrynspenn har jeg mye erfaringer med. Jeg har prøvd de fleste merker, og her må jeg si at det er en veldig liten forskjell fra merke til merke! Min favoritt er faktisk brynspennen fra H&M!

H&M (39,90) VS MAC (150) HM (billigst) er førstevalget.

Øyenskygger, pudder, rouge og lipgloss kan man kjøpe rimelig. Som nevnt er basen viktigst, og disse produktene kan man også lettere ta med seg i håndvesken og påføre utover dagen om det skulle være nødvendig. De produktene jeg har brukt som er rimelige fungerer likebra som de dyre. Jeg har et utall liplgoss, både dyre og billige, og de aller fleste billig-variantene er like bra som de dyre. Men det finnes unntak, og jeg ble veldig skuffet over en fra Lindex. Den var utrolig seig, og det var vanskelig å få nok ut på penselen. Fargen var også dårlig. Den så imidlertid veldig fresh ut, og det var jo derfor jeg kjøpte den. Men kjøper man mange billige - og som ikke fungerer - så blir det jo dyrt til slutt.

HM (59,90) vs YSL 270): HM har fått nytt design og denne har både lekker emballasje og er vakker på leppene. Jeg elsker begge, men det er strengt tatt ikke nødvendig å betale over 200 kroner mer for en lipgloss.

NUX (139) vs Bobbi Brown (360) Begge produktene er bra, og gir fin glød til huden, så vil du spare litt penger er det bare å velge den rimeligste.

Rouge fra HM (79,90 ) vs MAC (205) Begge rougene har finkornet pudder og er lette og påføre, så ingen grunn til å velge dyrt.

Løspudder fra Makeupmekka (129) vs BareMinerals (269) Jeg er veldig fornøyd med begge to, og merker ingen forskjell utenom prisen, så her ville jeg gått for Makeupmekka sitt pudder, til en mye rimeligere pris :-)

Isadora (119) vs Lancome (475 for tilsvarende - den på bildet har utgått). Disse kan fåes i samme fargetoner, men hadde ikke helt like selv. Her ville jeg gått for den rimeligste, Isadora har vakre farger og du trenger ikke blakke deg på den dyre fra Lancome.

Liker

Kommentarer

Kristi Pedersen,
Åååååå, Sofie, dette innlegget var helt supert! Jeg kan si med hånden på hjerte at dette innlegget i seg selv hvertfall gav med et helt hav av ny blogginspirasjon! Bildene, lyset og innholdet i teksten, hele pakken var bare så, så supert 😃 Tommell opp for lignende innlegg i fremtiden! 😃 Stor klem <3
kristipedersen.blogg.no
Janina,
For er nyttig innlegg ? Jeg mikser billig og dyrt selv men synes ikke der er så viktig med dyr leppestift! Ellers enig med deg.
mgwc
Anne
,
Elsker sminke og elsker å spare penger - en kombinasjon som kan bli lettere etter dette innlegget, hehe 😃 Jeg bruker mest penger på Foundation og der er jeg absolutt enig i at man bør investere, også på det andre. Hvor har du kjøpt smikebeholderne? Lekkert
Tine,
Hvordan lukter den mye HM lipglossen? Elsker sånne innlegg ??
mgwc
Tina
,
Likte dette innlegget og er egentlig stort sett enig med deg! man kan ofte finne fine, rimelige produkter når det gjelder mye innenfor kosmetikk, men på noen områder kan det lønne seg å legge i litt mer penger!
Sofie Kvelland,
Tuusen takk - så hyggelig å høre! Stor klem tilbake Kristi <3
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Så gøy å høre, tusen takk 😃
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Den lukter veldig godt synes jeg, og er ikke klissete på leppene heller 😃
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland,
Sminkeholderne er kjøpt på eleven.no - de har også noen som ligner på glitter. Og så har de noen mindre typer superbillige på TGR 😊
sofiekvelland.no
Sofie Kvelland
,
Det var et utrolig godt forslag! 😃 Jeg skal få gjort masse research og så kommet med et innlegg om det, er nyskjerrig selv 😃