YESS! Sommeren er her og nå er det superenkelt å komme seg i trening utendørs! Intet vondt ord om treningssentre, men det koster jo litt å være medlem, og nå som det er så lyst og fint vil jeg helst være UTE. Er du også slik? Det er jo heller ikke noe i veien for å kombinere, tren inne når det er dårlig vær (som jo skjer noen ganger i Norge, haha) og ute de andre dagene. For hva er vel bedre enn å kunne gå rett ut i hagen eller i parken for å ta deg ei treningsøkt? Eller ta deg en deilig joggetur ute, nyte den friske luften og få klarnet tankene.

Jeg elsker følelsen når en er ferdig med en treningsøkt, da har man liksom fått “visket ut” noen av bekymringene man gjerne gnager på ellers!

Når man skal trene utenfor treningssenteret, trenger man ikke så mye utstyr. Du kan gjøre mange fine øvelser på en benk, løpe eller gå i trapper eller svømme i sjøen. Det finnes også mange billige og bra treningsapparater som man kan kjøpe og ha hjemme. Gode sko og treningstøy må man ha uansett, men litt nytt og fresht treningstøy gir ekstra motivasjon. Her har jeg samlet litt gode tips og tilbud som forhåpentligvis kan være til inspirasjon og nytte :-)  //inneholder annonselenker

Økt puls i mer enn 10 minutter hver dag gir god effekt på både kondisen og ikke minst hjernen!

1. Ta deg en løpetur ute – eller gå i raskt tempo. Det er gratis, du får frisk luft og det er ofte mye å se på (for hvor moro er det egentlig å følge med på sekundene som snegler seg avgårde på mølla?)

trening i trapper ute

Bakker og trapper er ekstra effektivt, og styrker bein og rumpe – i tillegg til at kondisen øker! Pappa greide nesten ikke gå dagen etter, haha!

2. Har du sykkel så hiv deg på denne og tråkk i vei!
Godt for kondisjonen og gir bra styrke i beina. Og et veldig bra fremkomstmiddel istedenfor bil eller kollektiv – til og fra jobb eller skole?

Enten du trener ute eller inne – så er det ekstra gøy om du kan følge med på intensitet og lettere måle forbedringer! En pulsklokke eller et aktivitetsbånd er tingen,  slike duppedingser vil du elske!

3. Elektroniske duppedingser
Du behøver ikke betale i dyre kommer for slike gadgets, alt fra et par hundre til et par tusen. Hos Gymgrossisten får du nå pulsklokken Beurer PM18 med innebygget skritt-teller til kun kr 595,- Anbefaler også Polar sitt pulsbelte H7 som passer til smarttelefoner og treningsappene, dersom du ikke vil investere i Pulsklokke. Litt dyrere er det rålekre aktivitesarmbåndet til Polar A360, men det måtte jeg bare ha, så det er på vei hjem til meg fra CDON. Der jeg fant den billigste prisen til 1789,-  Det har innebygget pulsmåler i armbåndet så slipper du styret med pulsbelte, og du kan bytte farge på armbåndet – can’t wait!

a360_anim1
4. Tren styrke ute i skogen eller på lekeplassen!
Mange øvelser kan tas uten et eneste treningsapparat – benker og trær kan gjøre susen! For eksempel kan du ta bulgarske utfall med det ene benet bak på en benk. Klatrestativ/turnstativ er ypperlig til å gjøre pull-ups i.

sporti

Bulgarske Utfall – styrker ben, rumpe og kjernemuskler.  Sjekk her for mer info om øvelsen.

5. Treningsutstyr
Vil du ha litt mer motstand på styrkeøvelsene kan du investere i treningsutstyr på nettet
Disse kan du bruke både ute og inne, og er lett å stue bort.  For eksempel disse lekre rosa og lilla  sakene her (kan ikke noe for det, jeg ELSKER slike farger …)

Treningsutstyr

Gymstick Aerobic Stepper kr 499,- //  Abilica Pump Sett kr 799,- / / Gymstick Pump sett  kr 600,- (kan kjøpe ekstra vekter) // Strikk Abilicia Exertube kr 229,- //Emotion Vinyl Kettlebells kr 150,- // Abilicia Fitnessball kr 249,-  Alt fra CDON.COM og Gymgrossisten.no

rrrrr

Ettarms roing i plankeposisjon, styrker kjernen og øvre del av rygg. Du kan også stå oppreist eller på knærne. Pass på å ha rett rygg og ikke vri kroppen med bevegelsen, kun før skulderbladet bakover. 

skjeer

6. Treningsmatte kr 199,-
kan brukes til så mangt og er billig og lett å ta med seg overalt. Ut på tur, lengre reiser eller bare en tur i hagen eller på stuegulvet!
Styrkeøvelser: Situps // Cruch // Push-ups med bredt grep (bryst)  eller smalt grep (mer triceps) // Rygghev // Diagonalstrekk – listen er lang og man får trent mye core på en slik matte.

7. Nye treningsklær
Som sagt, nye treningsklær gir ny motivasjon (det er helt sant!!) og de behøver ikke være dyre. Det er tilbud overalt på nettet så det er bare å k(l)ikke seg rundt.

DSC00436 kopi

Disse skoene fra Asics er mine desidert favoritter, årets tilsvarende modell er Asics GEL Noosa TRI 11 – dessverre ikke av de billigste, men ah så lekre!  Asics har så sykt mange lekre fargekombinasjoner så det er som å gå i godteributikken. Du finner flere lekkerbiskener fra Asics hos Sportamore (ned til 319)
Sjekk ut løpeskoene hos CDON, der er det 30% rabatt  (de har ikke Asics men mye annet stilig)

DSC09744 kopi

Lekkert tøy fra Aim’in hos Sportamore – Adidas Superstar Foundation (sko) fra Junkyard

Nå håper jeg noen ble inspirert til å bevege seg litt <3

Readers comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

captcha

Please enter the CAPTCHA text